Kategorier
Ferie

Dag 7-8: Gardaland og svett køgåing

Før vi starter på Gardaland må jeg nesten skrive et par ord om Santana-konserten vi var på kvelden dag 6. Pappa hadde fått øynene opp for denne konserten noen dager i forveien og forberedt både seg selv og meg på noen sløve bluesrytmer med en latino-vri. Nei da, denne karen hadde ikke gått over til noen sløve rytmer i sine eldre dager. Her var det samba og latino så vi følte vi stod midt i en festival i Rio med tusenvis av dansende fans. Jeg er ingen ekspert på samba, men det var proffe saker og det var ikke preg av gamlehjem fra scenen på noen måte. Utenom den grå barten hans. Det er vel ikke mer å si enn «Arrrrrrrrrrrrrrr-ippaaaa» eller hva de nå pleier å rope ;)

 

Dag 7 og 8 er de dagene i ferien jeg har ventet på. Tivoli! Gardaland! Det er lov å være litt barnslig når det gjelder tivoli og det er jeg. Men nå som jeg snart har passert 23 har hva som prioriteres blitt litt annerledes. Også for familien min. Nå vet vi for eksempel at porten på venstre siden åpner 2 sekunder før den høyre og at de fleste står på høyresiden fordi der er det et tre som gir skygge. Dette gir oss store fordeler, i våre øyne, slik at vi kan løpe til den mest attraktive berg og dalbanen før de store mengdene ankommer den.

I år er dette Oblivion: The Black Hole. En såkalt «dive-coaster» som ikke kjører ned det 90-graders stupet før den har stoppet på kanten og lar deg se ned i The Black Hole. Rundt hullet kunne man se diverse byggverk som ble dratt ned, samt en veldig stilig bil som akkurat ikke slipper unna.

Video av droppet!

Etter Oblivion bar det til Raptor som åpner klokka 11. Da står det en gjeng der hvor parken er avgrenset og venter. Når klokka slår 11 fjerner de blokkaden og gjengen løper mot inngangen. Jeg skal la dere gjette om vi løp også. Jeg kan gi dere et hint: Vi var svette på toppen.

Dette hintet er faktisk et helt elendig hint, tro det eller ei, for i Gardaland i 40+ grader er man svett uansett! Jeg ble minnet på en episode av noe med Hellstrøm hvor han sier, monotont som alltid, «Du kan ikke grille burger på rist, det skal steke i sitt eget fett.». Det var akkurat slik jeg følte meg mens sola var oppe. Solkremen føltes som marinade og jeg er burgeren. Heldigvis solgte de drikkevarer i noen av køene. I tillegg hadde de M&M hengende på disken. Ja, M&M som i sjokolade! Vi kalte det kakao med peanøtter for det kan umulig ha hatt noen konsistens igjen i det hele tatt.

Vi lærte av egne feil den første dagen og tok med oss frossent vann på flasker slik at vi hadde kaldt vann utover. Dette hjalp mer enn forventet. Vi så også noen av de ansatte som hadde slike flasker og noen det var litt mer synd på. De typiske «jeg har fått meg sommerjobb her, jeg»-ansatte. Disse er å finne ved kø-inngangen ute i den stekende sola fullt påkledd i diverse antrekk. Alt fra pirater til kosedyr. De smiler (nesten) naturlig og sier «Hello!» til alle som kommer inn i køen. Noe så dødelig. Jeg håper de får kjøre noen vannattraksjoner selv i pausene.

Merkelig nok var det lenger kø på Oblivion enn på vannattraksjonene. Det la vi selvfølgelig raskt merke til og gikk mot tømmerrenna. Noen liker det heftige, i denne varmen liker vi det kalde. Vi så noen som ble bløte og noen som var relativt tørre når de kom ut. I denne varmen håpet vi på å ha hellet med oss og bli litt våte slik at vi slapp lidelsen for en liten stund. Og det ordna seg. Etter den siste bakken tenkte vi automatisk «Ja, dette gikk jo greit?» slik man vanligvis gjør når man ikke blir så våt. Men så kom det. En kjempesøyle med vann som blåste i perfekt retning – på oss! Det var som å få et basseng i hodet i 2 sekunder. Det hjalp hvert fall på varmen!

Nevnte jeg at det er lov å være barnslig på tivoli? Det har mamma fått med seg også. Den siste timen kjørte vi en berg og dalbane kalt Mammut. Den passer for middels store barn, eller som vi sier på fagspråket, over 1,30 eller 1,10 med voksen. Denne timen var da det var mest stemning, i alle fall for oss. Vi hoiet og klappet mens mamma skrek «Tuuut-tuuuuut!!» i hver bakke. De ble vel drit lei oss hele gjengen, men vi hadde det gøy!

Noen bilder for stemningens skyld:

(Trykk på bilder for å se dem større)

Til slutt vil jeg legge til et tips som ikke kom med på dag 6:

Legg deg med vått hår

Terningkast: 3

Fungerer utmerket på kvelden, ikke like godt morgenen etter.

Sovesveis?