Kategorier
Galskap

15 tegn på at du jobber i butikk

Det å jobbe i butikk er skadelig for så mangt. Føtter, knær, hender.. Men verst av alt er hjernen. Har man ikke tvangstanker før man blir ansatt i en kiosk eller butikk kan jeg garantere at hjernen aldri blir den samme igjen. Du er nå advart.

Under følger noen tegn på at du har de samme hjerneskadene som meg, der flesteparten er situasjoner som ikke nødvendigvis foregår mens du er på jobb, men som du underbevisst på godt og vondt gjør likevel i alle andre butikker også.

1. Du trekker frem neste vare i rekka

Når du tar noe fra varehylla sørger du som regel for at den neste er synlig for neste kunde. Er du i egen butikk lirker du heller frem den lengst bak slik at både du og de ansatte slipper å tenke på dette etter varen er fjernet.

2. Du tar den brusen du vet er kald

Når man fyller på brus, går det alltid mest av den brusen som står i midten. Dette vet så klart du som har fylt på brus før, og tar den brusen til høyre, venstre, over eller under det åpenbare valget i blikkfanget.

3. Du vet at varen på sin opprinnelige plass er like billig som den som står på tilbudspallen

Tomt eller fullt kaos foran tilbudspallen? Ikke noe problem! Du vet at der varen opprinnelig befinner seg er det ingen mennesker og dessuten helt fylt opp med varer! Bedre stand har de også.

4. Du returnerer varer til sin opprinnelige plass hvis når du ombestemmer deg

«Jeg bare legger skolebrødet i grønnsaksdisken, så slipper jeg å gå 3 meter bort for å legge den fra meg.» ~Kundehjerne

Henviser her til bildet øverst. Klassisk verk av en kunde som aldri har jobbet i butikk. Dette må jo være straffbart!?

5. Du føler sympati ovenfor nye ansatte

Du har sluttet å være sadist nok til å fryde deg over ansatte som gjør feil, og syns heller synd på de når de gjør feil. Særlig fordi hun som blir ekspedert åpenbart har dårlig tid og går rundt med barnevogn med tre i bredden der minst to av de skriker og bærer seg. Du synes i grunnen synd på denne damen også.

6. Du er livredd for å ta telefonen fra jobben

Det kan være mange grunner til dette, inkludert diverse typer sjefer og problemer, men over all frykt er frykten for å bli bedt om å jobbe. «Du må komme på jobb nå og ta over! Jeg kom på at jeg hadde en danseoppvisning klokka 3 i dag og nå er klokka kvart på!» ~Typisk møkka-kollega

7. Du vet at ting kan ta tid

«Hvorfor har de bare en kasse åpen!? Det er jo hele TO STYKKER foran meg!» ~Kundehjerne

Kanskje resten av de ansatte har noe annet å gjøre? Kanskje de har fått inn varer? Kanskje en kunde har dyttet en glass-cola for langt inn i skapet at den knuste på baksiden? Kanskje man er alene på jobb? Mulighetene på ting som kan gå galt er uendelige.

8. Du snakker med kundene via en autopilot i hodet

«Kvittering? Nei, okei!» ~Autopilot

Problemet oppstår med de 5% som faktisk vil ha kvitteringen når du allerede har sagt «Nei, okei». Du hører ikke om de sier ja eller nei, men etter de har stått der som en lyktestolpe i noen sekunder forstår du (forhåpentligvis) at kunden venter på noe.

9. Du vet noen skal vaske toalettet etter du har vært der

Jeg velger å ikke utdype dette noe mer.

10. Du bruker ikke 20 minutter på 1 krone

Du lar være å tvinge kassadama til å avbryte det neste salget på 200 varer slik at du kan få igjen den krona den ene varen dessverre runda opp til. Med andre ord synes du ikke forskjellen på 49 og 50 øre er så stor som alle andre.

11. Du vet noen synes penger er ekkelt

Ingen vet hvor haren hopper og ingen vet hvor pengene dine har vært. Du bruker faktisk en lommebok til å ha pengene i slik at du unngår å åpenbart plukke frem penger fra de merkeligste steder på kroppen og slenge de over disken. Det er brått ikke så dyrt å investere i pengemaskin likevel?

12. Du betaler ikke med en gratis biografi

Den som sitter bak kassa er ikke nødvendigvis psykolog eller bartender, just sayin’.

13. Du lar være å spørre om fyren bak kassa kan hjelpe deg å skifte hjul når du ser han har burgerbestilling på 3 stykk og bilvasken nettopp gikk i stykker

Med en så spesifikk tittel er det vel ikke annet å si enn: Ja, dette skjer.

14. Du leser på riktig prislapp

Du ser to prislapper, la oss si 22,90kr og 21,90kr, i nærheten av den samme varen, men du ser likevel at det står Appelsinjuice 2,0L over 22,90kr. En kunde vil derimot se de to prislappene og umiddelbart tenke «Okei, 21,90.». Du står så klart i kassen når kunden får kvitteringen og vi er tilbake til punkt 10.

15. Du vet at VG med brett i hjørnet ikke er dødelig

Det er greit å unngå den avisa som ser ut som den lå på panseret under en bilkrasj, men er det virkelig så viktig å kunne se sidetallet nede i hjørnet på forsiden som for øvrig ikke er der? Selvfølgelig krølles avisa ned i en pose siden det regner ute likevel.

Bonus: Du føler deg ubekvem hos konkurrentene

Om du noen sinne skulle finne på å gå i en butikk i konkurrentens kjede må samtlige punkter over selvfølgelig gjøres motsatt hos konkurrentene. En banan i frysedisken, en handlevogn som står på tvers, en sekk med ris som sprakk.. Du vet, sånne ting som tilfeldigvis skjer hele tiden. Sørg for at du kjøper for minst mulig sum og gjør mest mulig ut av deg.

Jeg håper du, som kiosk- eller butikkansatt, kjenner deg igjen i noen av punktene. Er du derimot en kunde beklager jeg så meget fornærmelsene, men håper dette kaster et lys på den mørke siden hos oss bak kassa.

 

Philip, bensinstasjonsansatt