Kategorier
Galskap

5 kundetyper og hvordan håndtere dem

Det er viktig å ikke komme uforberedt på jobb. Dette gjelder ikke kun det du skal gjøre, men også de kundene du skal møte. Ikke alle er like og noen krever en helt egen form for kommunikasjon og håndtering. Lykke til!

Coop-trumf-bonus-mannen

Denne karen virker normal helt frem til han skal betale, men ikke la han lure deg. Plutselig dukker det opp fire-fem bonuskort han gjerne skal bruke på samme kjøpet. Ikke prøv å si at han kun kan bruke ett av de. Da har du lagt egget! Her lønner det seg rett og slett å bare la han scanne alle korta sine og late som ingenting.

VG-kunden

Dersom det kommer en 80-åring inn kl 05:30 på en søndag trenger du ikke tvile. «Har dere ikke fått de enda? Da setter jeg meg og venter jeg da.» Ja, da. Denne karen skal ha VG og det er det eneste han skal i dag bortsett fra å se på Farmen, Norge rundt og NSB minutt for minutt. Er det frekt å be de gå hjem og legge seg sålenge når du vet at VG kommer nærmere 8, kanskje 9 i helga? Hvis du synes det lar du han sitte.

Tilbudsjakteren

«Det står jo 2 for 38,- der borte da!» Det er signalet. Tilbudsjakteren has left the building. I hvert fall snart. Etter mye om og men må du overbevise denne gladlaksen om at det faktisk er bilde av to Pepsi-flasker på plakaten og ikke Cola-flasker, derfor gjelder det ikke Cola. Om du har vært på jorda lenge nok, som disse personene ofte har, bør du ha fått med deg at det er dumt å gå til kassen uten å først ha sjekket den lille skriften på plakaten med forstørrelsesglass. Sherlock Holmes-kunder, ekstremistene innen tilbudsjakt, spares til en eventuell del 2.

Taxi-sjåføren

Det finnes dessverre ingen felles definisjon eller løsning for denne typen. Her er det så mye forskjellig rart at det eneste man kan si er at de er helt unike alle sammen. La de prate om sitt, de har ofte mye på hjertet og er interessert i hva som helst. Særlig gjenglemt-boksen. Mon tro om all nattekjøringen og kaffen tatt overhånd til slutt.

Spørreren

Ikke til å forveksles med småbarn som sier «Hva koster denne?» 30 ganger. Dette er kunden som kommer med strutseputa og spør hvilken temperatur og fuktighet som skaper optimal ytelse. Spørreren har som oftest noen spørsmål angående «et par ting», gjerne de «par tingene» du ikke engang visste dere solgte. Selv om det er fristene, ikke spør hvor han fant laderen til elektriske hestetannbørstene*. Da virker du bare uproff, og er det noe du må ha som butikkansatt så er det stålkontroll på alle varenes funksjon, smak og allergener.

* Ja, Erik. Denne var til deg :)