Kategorier
Galskap

6 tegn på at skolen har begynt

I løpet av sommerferien har nok de fleste sluppet å tenke noe særlig på skole. I alle fall hvis du er som meg. Jeg har notert de tydeligste tegnene på at skolen er i full gang som jeg har kommet på i løpet av min første skoledag i høst.

1. Du kommer brått på hvorfor du droppa 80% av Herr Svada’s forelesninger

Noen av foreleserne burde vært politikere. Innholdsløs snakk for å fylle ut tiden slik politikere driver med er merkelig nok noe det går an å ta doktorgrad i. Jeg har aldri forstått hvorfor de må ha praksis på skoler i den studieretningen. Nei, disse forelesningene ble tilbragt i kantina! Dette bringer oss sømløst over til punkt 2.

2. Lommeboka blir tynnere

Med mindre man reiser hele sommeren og lever som en greve i det glade utland er det nå den virkelige pengebruken starter. Utenom semesteravgiften er det ene og alene kantina som tømmer lommeboken til naive studenter. Huff, for et fryktelig sted. Som en av foreleserne mine sa en gang: «Kantina er et sted med mange koselige mennesker, men maten der…» Resten av setningen ble kun litt risting på hodet. Og han har et poeng, for selv om ikke maten nødvendigvis er fra Masterchef Australia («Du vet ferien har vært for lang når du ser på Masterchef» får bli et senere innlegg) trekkes vi til denne åpne plassen midt i skolen nettopp pga stemningen av disse «koselige menneskene». Eller for å «ta litt luft». Inne. I kantina. Noen burde regne ut hvor mye penger man bruker på røyk i forhold til kantina. Det er ikke umulig at det er både billigere og sunnere å ta røykepauser fremfor kantine-besøk. Særlig hvis maten er av samme standard som foreleseren min antydet.

3. Morn’a fritid

Lekser. Mmmmmmmm <3
Jeg har lest at bøker, fremfor filmer, lar fantasien gå løpsk med innholdet og spinner videre med tanker og forestillinger om det man leser. Happy thinking :)

4. Oh shit, buss ja!

I løpet av ferien har de aller fleste av oss sluppet å tenke på noe av det mest frustrerende med å gå på skole. Pendling. Tog. Buss. Ah, bare ordene gir pustevansker. Selvfølgelig graver de også opp gata rett ved siden av bussterminalen for å sørge for mest mulig kaos når skolestart er i full sving. Etter en ukes tid roer det seg med folk, så jeg synes de burde begynt gravingen da.

5. Du står opp tidligere

Nei, dette ble helt feil. Stryk den.

5. Du skulle stått opp tidligere

Sånn var det, ja :)

6. Du er sosial

Til slutt må noe positivt dessverre nevnes mens vi snakker om skole. Vi er endelig litt sosiale. Vi kommer oss ut i frisk buss-luft, blir fraktet sammen med våre klassekamerater til et rom hvor vi sitter og råtner hører på en kar snakke mens vi kommuniserer via Facebook og sender 9gag-linker til hverandre. Ikke så ulikt den usosiale ferie-modusen vi inntar om sommeren, men endelig kan vi se nedover i auditoriumet at linken vår blir åpnet og se reaksjonen med egne øyne. Eller så er jo kantina et flott sted å være sosial da. Æsj, nå gikk jeg fem på, igjen.