Kategorier
Galskap

7 tegn til på at du jobber i butikk

1. Du sier du skal ha pose før du betaler

Ikke det at en pose er så dyrt for en butikk å spandere, men du vet kassadama er lei av det sleske smilet som kunder har i fjeset når de har «lurt til seg en pose HELT GRATIS». Det føles faktisk helt fantastisk å tvinge kunden til å betale for posen uansett, og heller gi den gratis til de som sier det før de betaler. Litt sånn som på polet – Kjærlighet/pose til de som sier før betaling.

2. Du vet hvor lite lageret er

Når du er på jobb og sier at du skal sjekke på lageret om du har mer av en vare sier du det kun av høflighet og service. Du er 100% sikker på at du ikke har det og det tar 2 sekunder å se gjennom det som er på kottet *kremt* – Jeg mener lageret. Ofte står du der også i 10 sekunder bare for å late som om du leter. Det er da mye lettere for en kunde å akseptere at du ikke har varen siden du har prøvd.

3. Du kommer ikke 22:59

«Yes, jeg rakk det med 1 minutt!!» ~Kundehjerne
Om du absolutt må innom i siste liten er du i det minste skamfull og gjør minst mulig ut av deg. Du vet hvor høy tålmodigheten er inne i bygget så nært stengetid og kjenner de knivskarpe blikkene i nakken.

4. Du forteller ikke vitser

Ikke for å ødelegge gleden, men alle burde vite at kassadama hater stort sett alt og alle mens ho er på jobb, så latteren er kun i ren sympati. Smilet også. Og høfligheten. Så ikke prøv deg!

5. Du viser ikke kortet til taket når du skal betale med kort

Når du skal betale med kort får du flashback til kunder som sier «JEG BETALER MED KORT, JEG» og viser deg kortet 2cm foran fjeset ditt. Du setter heller kortet inn i terminalen og gjør ikke noe stort nummer ut av deg. De ansatte har faktisk sett noen betale med kort tidligere også. Du er ikke førstemann.

6. Du vet ting prises uten pant

Vær så snill. Det må være flere enn butikkansatte som klarer å lese «+ pant». Vi elsker alle denne: «Det stod 16kr på hylla, da..» En stille takk til Narvesen som priser 2 for 40,- INKLUDERT pant. Vi trenger fler som dere!

7. Du vet hvor mye vann faktisk koster

Jeg tror vi trygt kan si at alle synes at bensin er dyrt. Det er ikke få ganger i løpet av en arbeidsdag jeg hører hvor forferdelig dyr bensina er, men jeg tror faktisk aldri at jeg har hørt noen klage over hvor dyrt VANN er. En halvliter vann kan lett koste rundt 30kr om du skal ha merkevann (hva er den hemmelige ingrediensen i Imsdal-vannet, tro?). Det er 70kr per liter det, eller 55kr dyrere enn bensin. Og det får du ikke 30 øre i rabatt på liter’n med NAF-kort heller!
Nei, jeg sier som Karl Reverud: «Det er kaldt vann i dassen!»

Philip, bensinstasjonsansatt