Kategorier
Oppussing

Hvitevarer og snekker med kjøkkenkniv

Tiden var inne for å gjenoppbygge kjøkkenet. Vi hadde på ganske kort tid blitt rivningseksperter, men det er dessverre for oss kun halve jobben. Kanskje et stykke under halve, også.

Selv om både mine og Charlottes foreldre er handlekraftige folk ville vi ha inn en snekker til å montere kjøkkenet på veggen. Vi kjente allerede en snekker som bor i Fredrikstad, men var litt usikker på om han hadde tid og om det ikke kom til å lønne seg med tanke på avstanden. Via jobb fikk jeg kontakt med en snekker som ville titte på jobben. I og med at han bare skulle titte hadde han ikke tatt med seg utstyret sitt. Dessverre var han veldig nysgjerrig på gipsveggen vår. Veggene kjøkkenet skal festes i består av en betong og en gips. Betongen skulle nok gå fint, men bak den gipsveggen kunne hva som helst befinne seg. Med en gammel kjøkkenkniv, hammer og skrujern fikk han skjært ut et hull så vi kunne se hva som befant seg der. Eller som ikke befant seg der.

Her var det et horisontalt spikerslag som ingen ting var festet i, og det var det. De forrige skapene var festet direkte i gipsen og det hadde tydeligvis holdt. Vi tenkte å være litt mer fremtidsrettet med kjøkkenet og kom nok til å feste det i spikerslag i stedet for. Vi snakket med snekkeren om priser og når han hadde tid til å utføre jobben før han ruslet avgårde igjen med blodige fingre etter vårt fantastiske verktøy.

Men hva er dette? Oppvaskmaskin på tilbud pga Black Friday!? Dette måtte vi få med oss!!

Black Friday er ikke lenger kun et fredags-arrangement, nå gjelder det hele uka. I hvert fall i følge elgigantene. Slitne på kvelden klokka 23:40 sier mamma: «Skulle vi tenke på den oppvaskmaskina…?». Jeg huffet noe forferdelig inne i hodet mitt, mens munnen sa «Ja, vi får vel det». Klokka i hjørnet på PC-en stod til 23:55 da vi trykket «Gå til kassen» på Lefdal’s nettsider. Ok, vi rekker det før midnatt når salget er over. For vår familie er nemlig 5 minutter før stengetid bedre tid enn vi vanligvis har, så vi var overraskende lettet på dette tidspunktet. Men så dukker det opp en kjepp i hjulet. Når vil vi ha det levert?

Vi skal ikke ha det levert vi! Vi skal hente det selv! Dette var ikke et alternativ på nett. Ok, hva gjør vi da? Det må bli på kveldstid. Etter klokka 5 en gang. Nettsiden viste oss diverse summer for levering på kveldstid som ville jevnet ut rabatten vi hadde fått pga Black Friday. Ja, så får vi ta det på dagtid da! 23.58 kom vi til kassa, men på kvitteringen står det 00.01. Heldigvis stod det fortsatt rabattert pris der, også. Vi sank sammen igjen og sovna i hver vår sofakrok. Eller kanskje det var på gulvet. Jeg var for trøtt til å huske det.

For å gjøre neste delen av oppvaskmaskin-historien litt kortere fikk vi chattet med en svært begavet Lefdal-ansatt som etter 20 minutter klarte å forstå at vi ville endre leveringsdato til en annen dag det passet oss bedre. Vi hadde ikke akkurat valgt et passende tidspunkt da vi satt der trøtte og stresset ved midnatt. Jeg skyndte meg hjem for å møte oppvaskmaskinen. Inn foran døra kom en stor trailer og ut av den kom et kjøttstykke av en mann. Kan ba meg skrive under på mottatt vare, løftet oppvaskmaskinen ned fra traileren med lillefingeren sin og dro avgårde. Og der stod jeg. Verdens sterkeste IT-konsulent. Ja, ja, tenkte jeg. Den kan da ikke være så tung? Han løftet såvidt en finger når han løftet den og hvor mye sterkere enn meg kan den biffen egentlig være? Tydeligvis en del.

Jeg fikk skjøvet den inn i gangen, et litt varmere sted, og ventet på hjelp fra Charlotte som skulle komme om et kvarters tid. Så der satt jeg, da. Jeg og oppvaskmaskinen. Folk kom og gikk og jeg hilste pent med «Morn, du!» i ekte håpløs stil. Til slutt kom Charlotte og vi rev og slet i den kjempe-esken til den var i 3. etasje. Merk at det er en trapp opp til 1. etasje også, så det er 5 trapper opp til 3. etasje, ikke 4. Men jeg skal ikke klage, jeg. Nå har vi jo oppvaskmaskin.

Selv om jeg nå kun har skrevet om oppvaskmaskin betyr ikke det at vi ikke har tenkt på andre hvitevarer. De ble bestilt i løpet av Black Friday de også. Dog ikke på nett etter vi oppdaget de måtte leveres på dagtid. En helg mamma var inne, som vanlig, satt vi av en dag til å få hentet hvitevarene. Vi hadde selvsagt kjøpt noe hos Lefdal og noe hos Expert. Alt etter hvor det var tilbud. Vi fikk låne henger hos Expert til kjøleskapet og kjørte pent bort til Lefdal etterpå for å hente det vi hadde kjøpt der. Litt snik-reklame må være lov.

Mamma, som vi har funnet ut har tilgang på alle slags ting og tang, hadde heldigvis tatt med seg en trappetralle. Det hadde jeg aldri sett før, men jeg tror jeg er glad hun skaffet det. Koordinert ropte vi «1.. 2.. TREEEE!!» før vi tok fart og dro den opp ett og ett trinn. Det tok en god stund, men vi fikk også dette beistet opp de 5 trappene. Jeg er overrasket over hvor få som tittet ut av dørene for å se hva all denne tellingen skulle være godt for. Kanskje de hørte dukkene for hvert trinn og skjønte tegninga. Ryktene sier at vi ikke er første som har bråket i gangene i borettslaget.

Leiligheten hadde nå vært vår i en måned. Mye hadde blitt gjort, men mye gjenstod også. Som sagt tror jeg det å rive ting er raskere enn å gjenoppbygge noe. Det var nå på tide å begynne det virkelige prosjektet. Gjenoppbygge kjøkkenet. Snekre, legge gulv, male, prøve og feile. Og ikke minst…

Det var på tide å få inn elektrikerne.